fbpx

Produksjons­medarbeider i Mowi, et første steg i karrieren for Cecilie

Høsten 2019 var Cecilie og venninnene på vei til vakre strender og fantastiske naturopplevelser på Bali. Men før hun var kommet fram måtte hun brått snu og reise hjem på grunn av kyssesyken. Oppgitt over at reiseplanene gikk i vasken gledet hun seg likevel over å kunne reise i militæret i januar. Da også dette ble utsatt, på grunn av ettervirkninger av sykdommen, måtte hun tenke helt nytt.

Kjapp bemanningsløsning og vellykket onboarding

Cecilie hadde hørt om ASAP Personal via en venninne som jobbet som vikar. En onsdag i november i fjor, kom hun innom for å registrere seg og høre mer om hvilke jobbmuligheter ASAP kunne tilby. Hun ble presentert for en jobbmulighet i Mowi og to dager etter tok hun turen inn på besøk, sammen med karriereveileder i ASAP, Hanne Vik Voster og noen andre kandidater. Her ble hun tatt godt i mot av Jamaa Nouissri, som jobber som Skiftleder Industri. Besøket ble innledet med kaffe, presentasjonsrunder og informasjon om alt fra Mowi sin historie, dagens organisering og arbeidsoppgaver på de ulike avdelingene. Etterpå fulgte en omvisning i produksjonen, hvor kandidatene fikk se de ansatte i arbeid.

Jamaa er opptatt av at dette besøket skal være verdifullt både for Mowi og kandidatene, hvor begge parter kan bli kjent, for å avgjøre om det er en god match. Og for Cecilie ble det nettopp det, for etter besøket ble hun tilbudt jobb i filetavdelingen, totalt 3 arbeidsdager etter at hun hadde registrert seg hos ASAP. -Jeg var positivt overrasket over hvor nøye vi ble fulgt opp i starten, det var nesten litt for mye av det gode, ler Cecilie. Du får mestringsfølelse veldig kjapt og alle hjelper og støtter dersom du ikke skulle få det til, fortsetter hun.

 

Vellykket onboarding

VELLYKKET ONBOARDING. Cecilie syns at opplæringen var nesten for god.

Vikariat med muligheter for fast arbeid

Når vi spør Jamaa hvilke forventninger Mowi har til kandidatene, svarer han at Mowi er en arbeidsplass med rom for og ønske om mangfold, og hvor du kan komme akkurat som du er. Men han understreker en klar forventning om at en skal komme til avtalt tid og selvfølgelig gi beskjed om en blir forhindret fra å komme. Så kan kandidatene på sin side forvente en arbeidsplass hvor du blir møtt med god informasjon om både bedriften og arbeidsoppgavene, hvor du vil bli vist rundt før du begynner og hvor du vil ha noen tett på deg så lenge du har behov.  Men det har også hendt at både ASAP og Mowi har måttet hive seg rundt og levere kandidater uten besøk, men da sørges det for at de får et individuelt besøk og enda mer en-til-en opplæring. Mange av ASAP sine vikarer går etter hvert over i fast jobb i Mowi. -Å kunne gi folk slike langsiktige muligheter er noe av det aller kjekkeste med den jobben vi har, sier daglig leder i ASAP, Thor Morten Bratli.  Han vil tippe at så mye som 60-70% av alle vikarene går over i fast jobb hos kunden etter hvert.

For Cecilie har tiden i Mowi uten tvil vært lysbetont fra dag èn. -Selv om det til enhver tid er en god miks av vikarer og faste ansatte, så kommer du lett inn i det sosiale, mye på grunn av de ekstremt gode pausevilkårene. Her jobber du 2 timer, før du får en halvtime pause. Da samles alle til mat og samtaler, forteller Cecilie. -Og ved lengre pauser slår vi ofte til med en quiz, smiler hun. -Uansett går dagene fort her, selv om jobben går i det samme. Man står i sine egne tanker, med podcast på øret og før en vet ordet av det er arbeidsdagen slutt, sier Cecilie.

 

Å være ung på Mowi – hvorfor det kan være verdifullt for karrieren

Da Cecilie ikke kom gjennom nåløyet i militæret i april var det helt katastrofe. Med en følelse av at alt gikk i vasken, representerte Mowi den forutsigbarheten hun trengte, med kollegaer og arbeidsoppgaver som ventet på henne. -Denne jobben fikk faktisk opp humøret mitt. Folkene her er så greie og sjefene viser så tydelig at de vil oss det beste, selv om vi bare er her midlertidig. Kollegaene mine får meg til å smile hver eneste dag og vi har det utrolig kjekt på jobb. Og så har de sykt god lunsj her, ler hun.

Etter en liten snu-operasjon i hodet, så klarer Cecilie nå å se at denne jobben har gitt henne mulighet til å spare penger til studietiden og bygge på CVen. Jamaa sier at hun skal få de beste anbefalinger med seg i ryggsekken, når hun til høsten går videre til økonomistudier. -Vi er så fornøyd med henne, både den jobben hun gjør og hennes vinnende vesen. Alle forbinder Cecilie med et stort smil, fortsetter han. Thor Morten Bratli sier at gode referanser og attester forteller mye om en kandidat og at det lille ekstra på CVen skiller en positivt ut når en skal konkurrere på det åpne jobbmarkedet etter endt utdannelse.

Strålende referanse

STRÅLENDE REFERANSE. Jamaa Noussri t.h vil gi Cecilie de beste anbefalinger for framtiden, noe som kan være helt avgjørende for henne når hun skal konkurrere på det åpne arbeidsmarkedet etter endt utdannelse.

Nå er planen til Cecilie å jobbe mest mulig og ha litt sommerferie før studiene begynner. Hun gleder seg til å komme tilbake til skolebenken for å lære om det hun interesserer seg for, treffe nye mennesker, bo på hybel og ha lite penger, ler hun. -Men jeg kommer til å savne mangfoldet, de hyggelige kollegaene og quiz-pausene på Mowi, avslutter Cecilie.

Flere innlegg
Kontak oss

Vi er ikke tilstede akkurat nå. Men du kan sende oss en epost og vi vil komme tilbake til deg så fort som mulig.

Not readable? Change text. captcha txt